Ihastuttava islanninhevonen

Miksi valita juuri islanninhevonen? Islanninhevosen taikaa ei voi selittää, se täytyy kokea!

Islanninhevosella, toisin kuin tavallisilla hevosilla, on käynnin, ravin ja laukan lisäksi kaksi muuta askellajia, jotka ovat töltti ja passi. Töltti on nelitahtinen, tasainen askellaji, joka on käyntiä nopeampi ja jossa ratsastaja voi istua tasaisesti kyydissä. Töltti ei hypäytä ratsastajaa irti satulasta kuten ravi saattaa aloittelijoille tehdä. Passi on tölttiä huomattavasti vauhdikkaampi, kokeneiden ratsastajien askellaji, jossa hevonen liitää välillä niin, että yksikään kavio ei kosketa maata.

Tasaisten askellajien lisäksi islanninhevosten viehätys perustuu niiden luonteeseen. Islanninhevonen on yksi maailman vanhimmista hevosroduista. Rotu on kehittinyt Islannissa, jonne hevosten tuonti kiellettiin jo noin vuonna 900. Islanninhevosen luonne on erittäin yhteistyökykyinen ja sen sanotaan olevan järkevä. Islanninhevonen harvoin säikkyy, potkii tai puree. Rodulle on ominaista sosiaalisuus, yhteistyökykyisyys ja niillä on vielä tallella kyky elää suurissakin laumoissa. Islannissa suurin osa hevosista elää yhä talvensa suurissa laumoissa kymmenien neliökilometrien kokoisilla laidunmailla. Vain aktiivikäytössä olevat tai erityisen rakkaat hevoset pidetään talvisin sisällä tallissa.

Paras hevonen koko maailmassa. Täysin totta!

Islanninhevosen säkäkorkeus on keskimäärin 135-145 cm. Ruumiinrakenteeltaan se on vahva ja jaksaa hyvin kantaa ratsastajan pitkiäkin matkoja. Islanninhevonen sopii ratsuksi niin lapselle, naiselle kuin miehellekin. Se on todellinen monikäyttöhevonen, jota näkee kilpailuissa, vaelluksilla, ratsastustunneilla, terapiahevosena ja kärryjen edessä. Islanninhevonen on yleensä moninkerroin tavallista ratsua hinnakkaampi ja markkinat ovat vielä verraittain pienet Suomessa. Islanninhevosia on muualla Euroopassa jo huomattavasti enemmän kuin Suomessa, jossa hevosrotu on suhteellisen uusi tuttavuus monelle.

Fagur toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi kokemaan ihanien islanninhevosten maailma!