Tärkeää tietää

Muutama tärkeä juttu ennen kuin olet valmis saapumaan meille!

– Luethan tuntia varatessasi tasovaatimuksen. Painorajamme kaikilla tunneilla ja maastoilla on korkeintaan 90 kg. Alaikäraja kenttätunneilla on 7 vuotta ja maastoilla 9 vuotta.

– Saavuthan tallille vähintään puoli tuntia ennen ratsastusta, jotta ehdit hoitaa ja varustaa oman hevosesi. Autamme mielellämme!
Jos et ehdi varustaa hevostasi, ilmoitathan meille etukäteen, jotta tiedämme varustaa hevosen sinun puolestasi.

– Talli tarjoaa lainakypäriä sekä sadevaatetta. Saavuthan paikalle ratsastukseen sopivissa vaatteissa, kuten joustavissa pitkälahkeisissa housuissa sekä ratsastuskengissä tai kengissä joissa on pieni korko kannassa, kuten kumisaappaissa (lenkkareilla ei voi ratsastaa). Sormikkaat on hyvä olla omasta takaa. Talvella on pukeuduttava lämpimästi ja kesäisin kannattaa suojautua auringolta.

Suosittelemme käyttämään vain omia, henkilökohtaisia varusteita.

– Tallin hevosia ei saa ruokkia eikä tarhoihin saa mennä ilman henkilökunnan lupaa.

– Koirat ovat pidettävä kytkettyinä tallialueella, eikä koiria voi tuoda sisään tallirakennukseen tai tallitupaan. Huomioithan, että koirien haukkuminen tai mahdollinen hyppiminen voi säikyttää rauhallisiakin islanninhevosia.

– Tallilla on oikeus siirtää maastoratsastus tai ratsastustunti toiseen myöhemmin sovittavaan ajankohtaan jos säätila ei ole turvallinen ratsastukseen, tai osallistujamäärä on alle neljä henkilöä.

Tuntien siirtämisestä ilmoitetaan aina tallin toimesta ratsastajille tai huoltajille samana päivänä, ensisijaisesti tekstiviestillä.

Lämpimästi tervetuloa ratsastamaan Faguriin!

Usein kysytyt kysymykset

Pidetäänkö tunnit myös hiihto-/talvilomalla ja pyhinä?

Kyllä, tunnit pidetään myös tällöin ellei toisin mainita.

Voiko alkeiskurssin tunnin rästiä?

Alkeiskurssin tunteja ei voi rästiä kurssimuodon takia. Varmistathan siis ilmoittautuessasi, että pääset kurssin kaikille tunneille mukaan.

Onko mahdollista järjestää maastoja arkisin tai lauantaisin?

Maastoja järjestetään syys- ja kevätkaudella vain sunnuntaisin. Yhden päivän aikana on mahdollista järjestää kaksi 8 hlö:n ryhmää (yhteensä 16 hlö/pvä). Maastot järjestetään talviaikaan klo 10-12 ja 13-15, kesäaikaan klo 11-13 ja 14-16. Kesäisin (juhannuksesta heinäkuun loppuun) ja jouluna (joulusta uuteenvuoteen) maastoja järjestetään myös arkisin vaihtelevina aikoina sekä sunnuntaisin em. aikoina. Poikkeustilanteista ilmoitamme erikseen.

Yksityisryhmien maastoja voi kysellä myös muihin aikoihin.

Voinko mennä maastoon ratsastamaan?

Sinun tulee hallita ratsastuksen perusteet päästäksesi maastoon. Rauhalliseen maastoon osallistuaksesi sinun tulee osata ohjata hevosta haluamaasi suuntaan, lähteä liikkeelle ja pysähtyä; vähintään käynnissä. Tämä on turvallisuustekijä. Perus- ja reippaassa maastossa sinun tulee hallita perustaidot kaikissa perusaskellajeissa, eli myös kevyt ravi ja laukka. Reippaassa maastossa kokemusta tulee olla runsaasti, jotta hevosen hallitsee vaihtuvissa tilanteissa kaikissa askellajeissa. Tölttikokemusta ei tarvita.

Pyrithän valitsemaan maaston tason niin, että varmasti kokemuksesi riittää. Näin saamme kaikille asiakkaille mukavan kokemuksen! Jos olet epävarma, mikä maasto sinulle sopii, voit olla yhteydessä sähköpostilla tai soittamalla.

Voinko maksaa liikuntaseteleillä?

Kyllä voit. Meille käy Smartum, Edenred, eazybreak ja ePassi. Jos sinulla on liikuntasetelikortti, voit maksaa kyseisen palveluntarjoajan nettisivujen kautta kirjautumalla sisään ja valitsemalla maksun saajaksi Vantaan Islanninhevostalli Fagur. Lähetä nettimaksusta tosite info@fagur.fi tai 040 840 0092. Korttimaksut maksupäätteillä eivät ole meillä käytettävissä.

Jos haluat maksaa maastopaikan liikuntaedulla, varaathan paikan sähköpostilla info@fagur.fi